EGE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

Ege Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik Fakültesine bağlı olarak 1994 yılında eğitime başlamıştır. Bölümümüzde aşağıda listelenen 6 Ana Bilim Dalında lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim-öğretim yürütülmekte ve araştırmalar yapılmaktadır. Bunlar:

• Devreler ve Sistemler Ana Bilim Dalı
  • Elektronik Ana Bilim Dalı
  • Elektrik Makinaları Ana Bilim Dalı
  • Telekomünikasyon Ana Bilim Dalı
  • Elektrik Tesisleri Ana Bilim Dalı
  • Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Ana Bilim Dalı

Lisans programımızdaki derslerin eğitim dili %30 İngilizce, %70 Türkçe'dir. Bölümümüzde halen 6 profesör, 4 doçent, 6 yardımcı doçent, 18 araştırma görevlisi,1 uzman, 1 mühendis, 1 teknik öğretmen, 1 tekniker, 1 teknisyen, 1 bölüm sekreteri, 1 öğrenci işleri sekreteri, 3 destek çalışanı olmak üzere toplamda 45 kişi eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi için görev yapmaktadır.

Bölüm Özgörevi

Uluslararası ölçekte başarılı olabilecek mezunlar yetiştirmek. Ülkenin ihtiyaçlarına uygun geliştirme projeleri ve bilimsel araştırmalar yapmak. Devletin ve milletin gücüne katkı yapacak bilim ve teknolojileri üretmek.

Bölüm Vizyonu

Uluslararası akredite kuruluşlarının öngördüğü eğitim, öğretim, araştırma, öğrenci işleri, bina altyapısı ve çalışma ortamı, teşkilat yapısı ve işleyişi standartlarına sahip olmak.

Egitim Amaçlarımız

Ulusal ve uluslararası sanayi, araştırma-geliştirme kuruluşları ve üniversitelerde tercih edilebilir mühendisler yetiştirebilmek,

Sanayide, araştırma-geliştirme kuruluşlarında veya üniversitelerde ilerleyip önemli katkılarda bulunabilmesi,

Kazandıkları bilimsel, sosyal ve mesleki bilgi ve becerileriyle yeni ve farklı alanlarda kendilerini geliştirip, mesleklerinde öne çıkabilmesi amaçlanmaktadır.