Elektrik Tesisleri Laboratuvarı ve Topraklama Bahçesi Açıldı

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektrik Tesisleri Laboratuvarı ve Topraklama Bahçesi 27 Haziran 2022 tarihinde, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahattin TANYOLAÇ, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Erkan MEŞE, Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI, Fakültemiz Öğretim Üyeleri, Özel Sektör temsilcileri ve Öğrencilerimizin katılımlarıyla açıldı.

Dekanımız Prof. Dr. Bahattin TANYOLAÇ konuşmalarında, açılışı gerçekleştirilen laboratuvarların öğrencilerimizin uygulamalı eğitim almalarında önemli bir yere sahip olduğunu, Dekanlık olarak laboratuvar kurulumlarına destek vermeye devam edeceklerini belirttiler.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Erkan MEŞE konuşmalarında, Elektrik Mühendisliği Eğitiminde oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan iki laboratuvarın açılışı ile eğitim kalitesinin yükseleceğini ve endüstriye daha kısa sürede katkı sunmaya başlayacak mühendislerin yetişeceğini belirttiler.

Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI konuşmalarında, standart temelli teorik eğitim, simülasyon ve alınan teorik eğitimin uygulamalı eğitimin ile desteklenmesi gerektiğini ayrıca Topraklama Bahçesi ile Ülkemizde ilk defa bu kadar büyük bir alanda OG/AG’de uygulamalı topraklama eğitiminin verileceğini belirttiler. Bu eğitimlerden öğrencilerimiz dışında diğer üniversitelerin öğrencileri, Mühendisler, Teknik Öğretmenler, Teknisyen ve Teknikerler de faydalanabilecektir.

Plaket takdimleri ve kurdele kesiminden sonra tüm konuklar Elektrik Tesisleri Laboratuvarı ve Topraklama Bahçesini gezdi.

Elektrik Tesisleri Laboratuvarı ve Topraklama Bahçesi Sponsorlarımız:

• GDZ Elektrik A.Ş.
  • EAE Elektrik
  • EATON Elektrik
  • Dehn Türkiye
  • Elkom Elektroteknik A.Ş.
  • Ergun Elektrik
  • Bender