Elektrik Makineleri ve Güç Elektroniği Araştırma Grubu

• Ulaşım Elektrifikasyonu

• Yenilenebilir Enerji Sistemleri

Araştırma Grubunun Tanıtımı:

Araştırma grubu elektrik makineleri, güç elektroniği ve kontrol gibi farklı uzmanlık alanlarından araştırmacıların bir araya gelerek ilgili alanda çağın gerektirdiği mühendislik problemlerine çözüm geliştirmektedir. Araştırma ekibinin ilgi alanları arasında elektrik makinelerinin ve güç dönüştürücülerinin tasarımı ve kontrolü, elektrik makineleri sürücü sistemleri, hız-algılayıcısız ve hata tolereli kontrol yöntemleri ve  bunların yenilenebilir enerji sistemleri, ulaşımın elektrifikasyonu ve diğer uygulama alanları için optimizasyonunu içermektedir. Grubumuzun amacı ilgili alanlarda araştırma yapmak ve bilime katkı sağlamak isteyen yeni araştırmacılarla ve lisansüstü öğrencilerle daha da büyüyerek, ülkemizin öncelikli alanlarında katma değeri yüksek ürünler geliştiren büyük bir ekip haline gelmektir.

Yayınlar:

• Gizem Ozkurt and Emrah Zerdali (2022). Design and Implementation of Hybrid Adaptive Extended Kalman Filter for State Estimation of Induction Motor. IEEE Transactions on Instrumentation and Measurement, 71, 7500212, doi: 10.1109/TIM.2022.3144729

• Aycan Gurel and Emrah Zerdali (2021). The Effect of Different Decision-Making Methods on Multi-Objective Optimisation of Predictive Torque Control Strategy. Power Electronics and Drives, 6(1), 289–300, doi: 10.2478/pead-2021-0018.

• Emrah Zerdali and Ridvan Demir (2021). Speed-Sensorless Predictive Torque Controlled Induction Motor Drive with Feed-Forward Control of Load Torque for Electric Vehicle Applications. Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Sciences, 29(1), 223–240, doi: 10.3906/elk-2005-75.

• Emrah Zerdali, Recep Yildiz, Remzi Inan, Ridvan Demir, and Murat Barut (2021). Improved Speed and Load Torque Estimations with Adaptive Fading Extended Kalman Filter, International Transactions on Electrical Energy Systems, 31(1), e12684, doi: 10.1002/2050-7038.12684.

• Aycan Gürel and Emrah Zerdali (2022). Metaheuristic Optimization of Predictive Torque Control for Induction Motor Control, Nigde Omer Halisdemir University Journal of Engineering Sciences, 11(1), 55–61, doi: 10.28948/ngmuh.969734.

• Emrah Zerdali and Patrick Wheeler, "Model-Free Simplified Predictive Current Control of PMSM Drive with Ultra-Local Model-Based EKF," IEEE 3rd Conference on Global Power, Energy, and Communication (GPECOM), 62–66, 5–8 Oct. 2021, Antalya, Turkey.

• Gizem Özkurt and Emrah Zerdali, "Asenkron Motorun Durum ve Parametre Kestirimi İçin Karma Uyarlamalı Genişletilmiş Kalman Filtresi," 3rd Annual International Turkic World Congress on Science and Engineering, 146–156, 14–15 Jun. 2021, Niğde, Turkey.